Cum pot proteja filmele cu o parola?  Cum pot proteja filmele cu o parola?

Autor: Anonimus Data: Luni, 28 Iunie 2010 5 Raspunsuri

Categorii:
 

Raspunsuri:


Matei a scris pe 28 Iunie 2010, 18:16
Exista programe (contra cost) dar si mijloace (tot programe, dar altele)pentru a evita protectia primelor !

Yugeen :) a scris pe 28 Iunie 2010, 18:16
Filmele in sine nu poti... insa poti sa parolezi folder-ul in care se afla filmul/ele.

Te intereseaza?

Daca da, cauta pe google "free folder password".
Eu nu iti pot recomanda ceva anume pentru ca nu folosesc... in schimb, eu am cont de administrator si astfel fisierele mele nu pot fi accesate decat daca vreau eu.

O alta solutie ar fi sa "ascunzi" filmul, atribuindu-i proprietatea "hidden"... insa pentru asta trebuie facute anumite setari si in sistemul de operare (presupun ca ai Windows XP/Vista/7-Seven).

Mai sunt posibilitati... spre exemplu poti schimba extensia din ".avi"/".mpg" sau ce alta extensie pentru filme ai, in ".sos", sau alta extensie care sa nu aibe program care sa o poata deschide/importa (cum ar fi extensia ".txt" cu orice editor de text)!

...pentru asta, deasemeni sunt necesare cateva modificari in sistemul de operare... sau poate nu, depinde de configuratia initiala (in care ti se vad sau nu extensiile... pentru ca daca nu le vezi, nu prea poti sa le modifici, nu-i asa? :) ).

Situatii sunt mai multe... dar nu prea bune... spre exemplu poti arhiva fisierul, si inainte sa il pui la treaba, ai o optiune de a seta parola... in functie de programul pe care il folosesti, se paote seta o parola la arhiva si dupa ce s-a terminat compresia.
Partea proasta e ca pentru a accesa acel fisier, el trebuie descarcat intr-un folder temporar, teoretic in RAM, dar depinde de mai multe lucruri... astfel, ai nevoie de dublul spatiului normal pentru a face asta.

O situatie mai buna, din punctul meu de vedere, este, daca poti, sa iti cumperi bitdefender cu protectie antivirus si pentru internet, si vei avea o optiune de "File Vault", prin care fisierele tale vor fi nu doar parolate, ci si encriptate...
Cum functioneaza? Iti creezi un folder pe HardDisk sau pe stick, si acelui folder, din BitDefender, ii setezi o parola... dupa asra, pui acolo toate fisierele pe care le vrei protejate... si asta-i tot... ai si antivirus, si protectie pe 'net, si protectie individuala la fisierele si folder-ele pe care le vrei "personale" :).

Bafta!

Yugeen :).

P.S. Pentru BitDefender, primesti 3 licente pe care le poti impartii... si astfel pe an, licenta costa in jur de 50-70 de lei... eu zic ca merita :)... Daca te intereseaza, sunt ceva oferte (si) pe www.emag.ro!

Yugeen :) a scris pe 28 Iunie 2010, 18:27
P.S. Daca vrei, pe partea de "ascuns" fisierul/folder-ul sau/si de schimbat extensia pot sa te ajut eu... gratuit (prima oara).

Pentru asta iti trebuie un programel numit "TeamViewer 5" prin care eu pot participa la o sesiune deschisa de catre tine, sesiune in care eu am acces la computer-ul tau si pot face setarile in locul tau.

Programul e gratuit, nu e greu de instalat... poti oprii sesiunea cand doresti tu. Poti vedea cum se instaleaza urmarind clipuri existente pe youtube sau in alte tutoriale.

Yugeen :) a scris pe 28 Iunie 2010, 18:45
In caz ca nu esti ghicitor sau neam cu Mafalda :), o sa iti las si adresa mea de e-mail unde ma poti contacta odata ce te-ai hotarat.

Aceasta este pe gmail.com (deci pe google), iar ID-ul este, fara "}" si "{", "}yugeen.smile{"

Yugeen :) a scris pe 28 Iunie 2010, 18:53
P.S. Fiecare din metodele de mai sus, mai putin cea cu BitDefender-ul sau alte metode de "file encryption", are plusuri si minusuri... de exemplu fisierele, chiar daca le editezi extensia, tot se pot urmarii cu un player video, doar ca trebuie "actionate" prin "drag%drop", prin acces direct (dublu stg click sau stg click+enter) nu se vor putea accesa.

La hidden files, e important sa nu uiti unde ai lasat fisierul, si in plus, de fiecare data cand vrei sa il accesezi, trebuie sa faci si sa refaci anumite setari din sistemul de operare (care nu sunt grele -poate decat pana cand te obisnuiesti-)... in plus, e bine sa il stergi si din "history"-ul player-ului video si din "my recent documents". Dupa ce l-ai vazut, ca sa fie din nou invizibil, trebuie sa refaci setarile despre care vorbeam.
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.