trebuie sa am studii ca sa deschid un magazin naturist trebuie sa am studii ca sa deschid un magazin naturist

Autor: madalina Data: Joi, 22 Iulie 2010 8 Raspunsuri
vreau sa deschid un plafar sau un magzin naturist sau o drogherie care din ele nu trebuie sa ai studii de specialitate ?
Categorii:
 

Raspunsuri:


fratzi65 a scris pe 23 Iulie 2010, 13:03
Nu,ai nevoie doar de bani si un plan de marketing bun.Pe "seceta" asta trebuie sa poti sustine cheltuielile magazinului (chirie,salarii,curent,fond de marfa,etc) cel putin 6 luni fara incasari mari.O afacere are termen de intrare pe trend ascendent in jur de 4-5 luni intr-o tara normala si fara criza.Ia vezi Romania....!

ama a scris pe 24 Iulie 2010, 10:43
Sa ,,deschizi'' NU dar k sa functioneze unul din aceste ,,obiecte de activitate'' DA !
Patronul, administratorul unitatii , poate fi orice... desi la criza prin care trecem, e bine sa ,,faca economie'' la forta de munca- macar un angajat... dar musai trebuie diploma/ atestat/ aviz libera practica depinde de activitate...important e k angajatii sa fie ,,pe profil" chiar si vanzatorilor din magazine alimentare le este necesara diploma de absolvire a unor cursuri in acest sens.

ama a scris pe 24 Iulie 2010, 10:50
Inca ceva: e o mare diferenta intre a deschide o societate si a inregistra o activitate la registrul comertului, respectiv obtinerea codului CAEN( care se fac relativ usor) si... obtinerea avizelor/ autorizatiilor,... atunci incep problemele.
E bine sa stii exact ce doresti sa faci si sa te documentezi inainte !

fratzi65 a scris pe 24 Iulie 2010, 19:02
Ca sa fie mai clar si pentru tine si pentru noi:

1.Plafar nu poti sa deschizi fiindca e deja firma inregistrata.
2.Magazinul naturist il poti deschide fara nici un fel de studii daca o faci sub forma de SRL.Ti se cere doar in cazul in care vrei sa faci lucrul asta sub forma de PFA.
3.Codurile CAEN se gasesc intr-un catalog la Registrul Comertului.Pentru tine ar trebui sa fie bune CAEN 4776 si 4778.

4.Autorizatiile pe care trebuie sa le obtii sunt aceleasi ca si pentru orice alt fel de magazin,nu difera.

:)) a scris pe 24 Iulie 2010, 20:25
..si daca pt. ob. autorizatiei veterrinare ,pardon sanitare.... da de ...Ama, ce dracu se face ?

PaxVobiscum a scris pe 24 Iulie 2010, 22:15
sunt 3 nivele

infiintare de firma
inregistrarea unui obiect de activitate (la infiintarea firmei sau ulterior)
autorizarea unei activitati (unele activitati nu pot fi derulate fara anumite aprobari)

deci poti sa ai obiectul de activitate inregistrat in firma (poti sa inregistrezi TOATE toate obiectele de activitate daca vrei) problema posibilitatii activarii in domeniu se pune concret numai atunci cand chiar vrei sa te puci de treaba.

deci, vezi daca/ce aprobari se cer pentru activitatile dorite de tine.

daca, cumva, pentru activitatile dorite de tine se cer anumite studii, sunt sigur ca nu trebuie sa le ai chiar tu. in 90% din cazuri e suficient daca unul dintre angajati are studiile respective.

PaxVobiscum

ama a scris pe 24 Iulie 2010, 22:45
ana :)), ce raspuns concret ai dat aici ?
In rautatea ta, sa nu zic altfel, te dai de gol... ce ai cu mine ? parca spuneai ceva de dezlantuire si clipe irosite... nu era vb de mine, nu ?... adversitatile nu fac decat sa contureze si mai mult personalitatea cuiva... vezi Tudor Vianu . Multumesc ana;) pt. adversitatea pe care o ai fata de mine !
Intradevar , desi ,,pardonul tau’’ arata k esti habarnist/a in domeniu, este diferita autorizatia sanitara de cea sanitara veterinara cum spui tu, mai nou ( desi e destul de vechi) se cheama Document de inregistrare sanitara veterinara.
Da, e adevarat ca de pixul meu( si nu al lui kawa) depinde ,,autorizarea ‘’ unor astfel de unitati... e unul din motivele pt care ,,m-am bagat’’ in discutie si nu cred k asta e un motiv sa fiu frustrata cum mai numit tu sau sa-mi ascund profesia de ,,veterinar’’.

Dc tot a ,,dezvoltat'' subiectul... ana,... fratzi vreau sa-ti spun k eu stiam k autorizatiile, nicidecum nu sunt aceleasi , spre ex. pt. un magazin alimentar iti trebuie document de inregistrare sanitara veterinara, conform Ord.ANSVSA 111/2008 cu modificarile ulterioare.
Referitor la drogherie, tb sa aiba macar un asistent de farmacie cu atestat de libera practica(legea 266/2008) si posibil, recunosc nu stiu sigur k la drogherie, spre deosebire de alte magazine, sa fie necesara autorizatie pt.utilizare substante toxice .


Ai drepatate pax, iar referitor la ,,pomelnicul'' de coduri caen... chiar zilele astea am lucrat niste DPR-uri( decl pe proprie raspundere) in care oamenii trec caen 4711(comert prod alimentare) si cand ajungi la ei pt.verificarea activitatii, ei desf. doar... activitati agricole...

ps- ana :) ecuatia e destul de simpla, are cateva necunoscute si nu cred k preferi s-o rezolvam aici. Multumesc, promit sa nu te mai ,,monitorizez’’.

sarah a scris pe 25 Iulie 2010, 09:37
Ama,
nu pune la suflet toate prostiile,nu mai ai 17 ani ai terminat temele de mult
aia e varsta cand si avionul e de mancare ca doar zboara.....
nu inteleg totusi de ce un mucea nu are loc de tine,invidie poate,gelozie,SIGUR

asta inseamna ca fiecare sa stea la loc lui in societate

nu au ce sa isi bage copii nasul in treaba oamenilor maturi

oricum eu nu as lupta pt bunicul meu pt un loc intai
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.