reteta de bere de casa si de braga facuta acasa 







reteta de bere de casa si de braga facuta acasa

Autor: Anonim Data: Joi, 07 August 2008 21 Raspunsuri
cum se prepara berea de casa deoarece stiu ca in Bucovina este preperata traditional acasa mai ales pt. sarbatori, la Pasti, la Inaltare sau de Nasterea Domnului. Braga se prepara mai ales in Dobrogea.Se vinde la unele patiserii in Constanta.
Categorii:
 

Raspunsuri:


Lala a scris pe 22 August 2008, 11:15
15 l apa, 1 kg malt de orz, 1 kg porumb boabe, 600 g zahar, 10 g frunze hamei, 40 g drojdie bere
Se fierbe maltul si porumbul in apa, in vas emailat. Dupa 4 ore se adauga hameiul pus intr-un tifon, se fierbe 20 min dupa care se scoate din vas. Se strecoara berea in alt vas, se adauga zaharul,iar cand s-a racit la 30 grade se pune drojdia si se amesteca bine. Se lasa cam 2 zile la rece, se trage in sticle, se dopuiesc si se leaga peste dopuri cu tifon sau sfoara si se dau la rece. Se poate consuma dupa 24 ore.
Sursa: propria experienta

Mada a scris pe 22 Octombrie 2008, 17:31
Util raspunsul Lala de-abia astept sa fac bere acasa
Mai am o intrebare: cum se obtine maltul si daca poate fi folosita orzoaica in loc de orz deoarece detin orzoaica.
Sursa: Mada

lala60 a scris pe 22 Octombrie 2008, 22:56
Cauta malt in magazinele cu specific naturist sau, daca ai ocazia, in cele din strainatate. Ca sa-l obtii in casa este mai greu pentru ca trebuie executat un proces de incoltire, uscare, macinare, ceea ce este mai dificil si nici nu detin date complete.
In cartile de specialitate este indicata si orzoaica pentru ca boabele sunt mai bogate in amidon decat cele de orz si chiar sunt indicate in fabricarea berii.

Laur a scris pe 10 Iulie 2009, 21:00
Pentru cei care doresc sa isi faca acasa bere,cel mai simplu procedeu este fabricarea din kit-uri de bere.
Acestea sunt niste extracte de malt cu hamei care a fost supus unei deshidratari. Se prezinta sub forma unei cutii de metal gen conserva care contine un sirop de malt (substanta rezultata in urma deshidratarii).
Acest sirop se amesteca cu o anumita cantitate de apa si drojdie (drojdia vine impreuna cu kit-ul de bere), se lasa la fermentat (prima etapa intr-un recipient special iar a doua etapa in sticle) o perioada specificata in reteta si apoi se serveste.
Pentru doritori, detalii suplimentare la http://www.fabrica-de-bere.ro/tehnologie.html.
Tot aici gasiti si ingredientele necesare.

Succes la "berarit".

sico a scris pe 22 Iulie 2009, 18:09
Berea facuta din kit nu are nici pe departe gustul celei facuta din produsele naturale...

O alta reteta pe:
http://arta-culinara-romaneasca.blogspot.com

Anonim a scris pe 01 August 2009, 12:44
Banuiesc ca afirmatia este facuta in cunostinta de cauza.
Poti argumenta afirmatia? Poate ma las de facut bere din kit-uri si ma apuc de facut bere din produse naturale.......

Sico a scris pe 05 August 2009, 08:13
Am facut bere din kit si am constatat ca gustul berii din produse naturale ste mai bun.

Anonim a scris pe 05 August 2009, 08:50
Ce tip de kit era? De la ce producator? Si ce tip de bere era?

Sico a scris pe 05 August 2009, 11:40
Nu imi aduc aminte amanunte. Am primit doua kit-uri de la un prieten din Germania in 2007.
Unul cu bere bruna unul blonda.

Irina a scris pe 12 August 2009, 21:39
La 15L de apa puneti 2 borcane de 400gr de orz prajit, hamei vreo 50gr, 150gr boabe de porumb.Lasati sa fiarba pana porumbul este fiert si orzul desfacut.Strecurati berea, undulciti cu 500gr de zahar, o esenta de rom apoi lasati sa se raceasca.Cand e ca apa de vara dizolvati 50gr de drojdie intr-o cana cu apa calduta(ca la maia),amestecati cu berea si o puneti in sticle si o dati la rece.Daca vreti sa nu faca multe spume puneti cate 3 boabe de orez in fiecare sticla.Este o reteta bucovineana pe care o stiu de la bunica.

bogdan a scris pe 01 Septembrie 2009, 13:18
hameiul cum trebuie sa fie ? verde, uscat .... ?

Sico a scris pe 01 Septembrie 2009, 14:58
Hameiul trebuie sa fie uscat. Se pot folosi conuri de hamei. Se gasesc la plafar.

bogdan a scris pe 01 Septembrie 2009, 20:01
uscat in sensul ca le adun verzi si le las sa se usuce sau sa le culeg deja uscate de pe vrej. multumesc

Andrei a scris pe 20 Septembrie 2009, 14:46
Se culege verde la sfarsitul lui august inceputul lui septembrie si se lasa la uscat. Eu am facut si cu el verde pana apuca sa se usuce si merge dar inca nu s-a uscat sa vad diferenta.

Laur a scris pe 25 Martie 2010, 18:10
Interesanta procedura de fabricare bere prezentata de IRINA.
Numai ca tehnologia de fabricare bere din malt si hamei (caci despre asta vorbim) este mult mai stufoasa: are doua etape de fermentare (in recipientul de fermentare si in sticla), are perioada de maturare, nu este chiar asa de simpla.
Cineva imi povestea de un prieten care si-a facut bere dupa o reteta asemanatoare, a imbuteliat berea in sticla si a lasat in pivnita la rece (nici nu stiu daca a pus sticlele la fermentat sau maturat). In fine, este o intamplare cu umor, doarece dupa vreo doua saptamani au inceput sa plesneasca sticlele, una cate una, si cioaburile au fost imprastiat prin toata pivnita. Persoana a incuiat pivnita si timp de inca doua-trei saptamani a tot auzit bubuituri in pivnita :)))). Dupa ce s-au terminat sticlele de explodat, a avut surpriza sa constate numai cioburi in toata pivnita (erau cioburi chiar infipte in usa).
Sfatul meu este urmatorul: daca scrieti o reteta de fabricare bere sau orice alt tip de bautura ce fermenteaza (si recipientul in care este amabalata poate exploda) dati toate amanuntele despre tehnologie, inclusiv ce nu ar trebui sa se faca - nu de alta dar, se gaseste cineva sa incerce reteta si se trezeste cu bubuituri prin casa (eventual chiar cu cioburi zburand prin casa).

Andrei a scris pe 06 Iulie 2010, 21:05
Prea multa drojdie cauzeaza de obicei asta. Eu am patit-o cu drojdie la plic pentru ca nu am avut de unde sa iau drojdie proaspata la momentul respectiv. Deci NU folositi drojdie uscata, ii da si un gust prea evident de drojdie oricum.

drinking a scris pe 05 Decembrie 2010, 21:53
eu zic ca nu e treaba chiar asa de simplu sa faci bere din cereale , daca nu detii o reteta ca sa stii exact timpul de fierbere , cantitatea de malt si hamei folosite , etc etc etc sunt foarte multe de spus , eu fabric bere acasa mai demult detin chiar o reteta proprie si am incercat si kit-urile lui Laurentiu www.fabrica-de-bere.ro si va asigur ca este foarte buna bere din acele kit-uri singura diferenta este aceea ca sunt mai slab alcoolizate fata de berea din cereale.
Sursa: ducu.daniel@yahoo.com

Dan a scris pe 12 August 2011, 00:19
Salut,

Suntem producatori de braga. Participam activ la targurile de produse traditionale.
Afla care sunt locatiile unde poti gasi braga in Bucuresti pe http://www.bragabuna.ro.

pivo var a scris pe 03 Iulie 2012, 10:27
vad ca sunteti departe de tehnologiile de producere a berei. la bere este foarte important temperatura si durata de obtinere a mustului primitiv si fermentarea lui (in dependenta de variatii se poate obtine bere blonda-bruna). niciodata nu se pune porumb si malt 1:1, nu se fabrica doar din orz prajit etc.
Sursa: tehnologie

gelu a scris pe 10 Octombrie 2013, 20:12
mai laurentiu daca faci bere buna , nu da si tu la degustare o sticla de bere ,da si tu o sticla cu bere

nik a scris pe 03 Iulie 2014, 16:01
buna mai nea pino var pune reteta daca esti asa meserias sa ne facem si noi o bericica buna sa bem multumesc
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebare













Responsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.