cum as putea infiinta o asociatie culturala pentru tineri muzicieni in provincie  cum as putea infiinta o asociatie culturala pentru tineri muzicieni in provincie

Autor: Caloianu Elena    Data: Marti, 13 Decembrie 2011 6 Raspunsuri
am un fiu de 14 ani,pianist cu un palmares impresionant (27 premii 1,38 recitaluri de grup prin tara,3-4 concerte cu orchestra...observ ca cei 3-4 ca el,din Bucuresti in special,s-au inclus in diverse grupuri mai mult sau mai putin discrete care ii umfla/promoveaza/sustine/consiliaza...Noi suntem in provincie si as face o asociatie pt cat mai multi cpoiii de excelenta muzicala,asa incat si al meu sa aiba diverse angajamente cu orchestra,recitaluri individuale,concursuri europene,masterclassuri.Scoala nu face decat orele dupa programa,noi,familia am cheltuit ENORM pt cursuri private,drun-cazare-masa pt recitaluri,concursuri.Dar s-a golit bugetul si,mai mult,suntem in varsta(68 si 58 ani).Trebuie sa il includ intr-un grup si sa il sustin,fara sa pierd/piarda independenta.Ce ma sfatuiti?
Categorii:
 

Raspunsuri:


Matei a scris pe 13 Decembrie 2011, 22:17
Fa-te milionara (in euro) si infiinteaza ce doresti, unde doresti, cand doresti si cum doresti.

Restul conteaza de la foarte putin, spre deloc.

Sorella a scris pe 14 Decembrie 2011, 11:20
draga Matei,multumesc pt ca te-ai deranjat sa raspunzi,daca ai fi raspuns serios,poate sclipirea unei idei ...poate impartasirea unei experiente...poate indicarea unei surse de informare...Cinismul tau nu ma ajuta.Sincer?Cred ca nici pe tine.Blocheaza elanul de a face ceva...Stii,mai intai crezi ca se poate face,si eu una cred,apoi multumesti lui Dumnezeu ca si cum s-a implinit,apoi astepti sincronicitatea...sau inspiratia de a cauta acolo unde trebuie,etc.Conditia esentiala este sa fie corecta intentia cu care vrei sa faci acel lucru,sa fie o intentie altruista,deci ajutandu-i si pe alti copii excelenti,il ajut si pe al meu.Sunt in varsta,se pare ca am nimerit intr-un grup haios de tineri,dar sunt convinsa ca ca si voi va puneti probleme,cautati solutii ca sa iesiti din diverse blocaje.

Matei a scris pe 14 Decembrie 2011, 21:40
Cred ca, in primul rand va trebui legal constituita o asociatie : Iubitorii (sustinatorii, adeptii, etc.) muzicii (instrument sau compozitor ) , constituita din interpreti si din familiile (si sustinatorii) lor. Este nevoie de un bun statut, conceput de un profesionist.

Se va creea un comitet de infiintare dinamic si entuziast, cu atributii specifice, sarcini nominative si termene.

Se pot deschide filiale in toate orasele unde exista cel putin un interpret-membru.

Pentru fonduri : este de oferit deschiderea pentru sponsorizare catre marile intreprinderi si institutii din localitatile apropiate (si nu numai). In contraprestatie se poate prevede un concert pe an, sustinut de catre copii.

Pentru concerte : este de facut o agenda cu conservatoarele si scolile de muzica din toate tarile europene, ce vor fi contactate in vederea propunerii de colaborari.

Pentru sustinere : este de contactat UNESCO, in vederea includerii asociatiei ca partener.

Pentru parenaj pot fi contactate si orchestrele simfonice precum si intreprinderile media din toate orasele unde se poate.

Legatura periodica intre membri se poate face prin web-cam, precum si reuniunile comitetului de conducere.

Nu se contacta respectivii pentru a cere ci pentru a oferi .

Sorella a scris pe 15 Decembrie 2011, 00:17
Multumesc,Matei.Sunt la pasul 1,ma informez...am gasit infoONG si citesc.

Da,raspunsul acesta clar mi-a pieptanat gandurile.Nici nu voi mai cere

alte sfaturi altora si in alte locuri pt ca am primit esentialul.

Imi dai voie sa te anunt din cand in cand in ce stadiu suntem ? Vei fi

nasul asociatiei noastre.Accepti ?

Multumesc din nou.

Matei a scris pe 15 Decembrie 2011, 07:30
Multumesc pentru propunere. Personal, crcd ca nu am profilul de competente necesar pentru a fi nas .

Insa atata timp cat voi fi prezent pe acest site, imi va face placere sa aflu vesti despre parcursul asociatiei voastre, precum si sa imi dau cu parerea acolo unde (presupun ca) as avea ceva de spus.

Si mai cred ceva : sfaturi, pareri, idei, sunt intotdeauna binevenite, de oriunde. Ramai deschisa sugestiilor pe care ti le pot face persoane diverse, precum si colaborarilor, cu cat mai entuziaste, cau atat mai bune.

Asta nu inseamna sa le si accepti fara discernamant : precum in minerit, intotdeauna materialele pretioase sunt companiate (din belsug) de .. steril.

O zi buna !

Sorella a scris pe 15 Decembrie 2011, 11:18
Ha,ha,ha,Matei,am avut umor involuntar si defectiuni la tastatura corectez cum pot...nashul,poftim,in ceea ce priveste grafia cuvantului.
Ai cuvant puternic (si cand ai fost cinic am simtit sfichiul,si cand ai raspuns la obiect am simtit putere clarificatoare...),de aceea propusesem...e corect fata de sursa ...
Uite,cat am cautat pe google sa aflu ce fac pianistii din tara cu care Mihail s-a tot intalnit prin concursuri,cei egali cu el vreu sa zic,am
observat asa
-unul e sustinut de Biserica Baptista si Clubul Rotary (in tara si peste hotare) material,promovare in mass-media,piar...pregatire prof.
-unul e sustinut de Comunitatea Evreilor si Clubul Rotary cu burse,sponsorizari,relatii la Filarmonicile din tara ,relatii cu dirijori,oportunitati de recitaluri remunerate,promovare media..
-unul e sustinut de BCR ,Romani-Criss, mai nou Damian Draghici si Fundatia nu stiu care asociatii tiganesti,cu implicarea numelor mari culturale (au un concert de promovare pe 18 dec la Sala Palatului...)
-unul e pe langa personalitati muzicale,3 pianisti romani
-unul e sprijinit de o fundatie a femeilor rotariene
deci,se pare ca exista CEVA , o colectare de talente, salvare(dupa ce ne-a fost distrusa economic tara,ne sunt salvati copiii...oare cu ce pret viitor?),cultivare si apoi ori simultan,introducere intr-un circuit cultural care de fapt e comercial...Intelegi de ce zic,independenta morala salvata de infiintarea unei asociatii culturale,daca banii nostri s-au cam dus pe un pian de concert nou si bun,2 masterclassuri la Academia Internationala de Vara de la Nissa,deplasarile(7 ani)la concursuri si recitaluri intara (masa,cazare,drum),cursuri private dese si costisitoare...
Sa stii ca am primit diverse propuneri de colaborare in Bucuresti,
dar printre randuri am intuit increngaturile si am ramas pe loc in provincie
Apoi am facut o agenda ,cum bine zici,dar cu toate concursurile foarte importante pt tineri pianisti din Europa si SUA care aveau ca si premiu 1 bani(nu e foarte important,dar e..),angajemente pt concert cu orchestra(remunerate),recitaluri(remunerate),burse de studiu la academii de vara,toate acestea la un loc...Nu-i asa ca e o
buna tinta , asa incat Mihail ar fi confirmat,s-ar afirma,ar avea bani pt concursuri viitoare,ar ramane independent?
Numai ca si acolo ar putea avea experieta trecerii pe locul 2 pt ca locul 1 e al cutaruia care a lucrat cu presedintele juriului(a patit asa in iunie anul acesta in tara)...deci,apropo de circuite comerciale...
Deci,cel mai sanatos e sa ai o comunitate in care sa fie inclus,dar sa o poti tu,familie,controla,nu sa iti controleze copilul...gen Cercul Muzical de Excelenta de la Colegiul National Dinu Lipatti Bucuresti.Doi ani m-am invartit prin scoala lui Mihail si am CERUT ALTORA (acum inteleg,datorita tie) ceea ce trebuia SA OFER eu...
ASA ca...
Incepusem cu intentia sa te intreb daca nu ar trebui sa implic Biserica Ortodoxa,la nivel de parteneriat-sustinere,asa incat sa nu fim oportunisti dandu-ne copilul sa fie sprijinit oricui are bani...daca tot suntem ortodocsi,atunci hai cu biserica noastra.Nu am prea vazut implicarea ei in exceleta,ci in binefaceri de masa gen Alege scoala ,nu Alege excelenta
Am si gasit o fundatie a Arhiepiscopiei noastre care are filiala si in orasul nostru,am studiat atent statutul...vai ce acoperitor este
am studiat si ziarul arhiepiscopiei pe ultimile luni...totul e de nivel comunitar,nimic pt excelenta.Deci e loc liber,trebuie sa ma gra besc.Imi trebuie ecuvalentul unui salar minim pe economie in cont si am (inaca).Pt o fundatie culturala trebuie de 100 ori salarul minim iar pt o fundatie care sa se ocupe de stragere de fonduri pt activitatile asociatiei capitalul de 20 ori salarul minim.
NU-I...Asa ca va fi asociatie.Ba,se zice bani lichizi sau in natura,
deci as putea folosi bunuri.Dar tot cu asociatia voi incepe.
Sunt constienta ca toate aceste intentii trebuiesc securizate pt a beneficia de efecte,numai ca eu sunt o inginera care de 15 ani a devenit casnica si izolata social,iar de 2 ani mi-am facut cadou un leptop cu care m-am imprietenit incet-incet si l-am folosit pt informare...E a 2 a oara cand intru pe un sait.Am mai intrat anul trecut la forum Adevarul la Cartianu si in 3 zile m-am lecuit,se vedea de la o posta ca vro 7 forumisti erau in misiune.Acum m-am fixat pe discutia cu tine care mi se pare parte a unei sincronicitati.
Cam asta e deocamdata
Ai avut rabdare sa citesti tot?Si imi si raspunzi?
Multumesc si daca da si daca nu.Oricum,m-ai ajutat enorm,mi-am propus sa revin zilnic la primul raspuns pe care inca nu l-am epuizat ca resursa...
S-auzim de bine.
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.