Nu imi merg castile Nu imi merg castile

Autor: Anna Data: Miercuri, 21 Decembrie 2011 12 Raspunsuri
Mi-am luat niste casti noi cu microfon...Microfonul merge perfect, dar castile nu functioneaza deloc. Mentionez ca inainte sa cumpar castile acestea am incercat(daca se poate spune asa...) si alte perechi de casti la calculatorul meu si la acelea se auzea foarte bine in casti dar nu functiona deloc microfonul. Ma puteti ajuta cumva va rog? Multumesc anticipat :)
Taguri: casti microfon

Categorii:
 

Raspunsuri:


Anonim a scris pe 22 Decembrie 2011, 10:38
In principiu, castile cu microfon au un buton de pornit/oprit precum si un potentiometru (sau doua butoane "+/- sau up/down") de volum.

Verifica ca butotnul sa fie pe pornit/On iar volumul sa fie dat cel putin la jumatate (sau apasa pe "+" de vreo 10 ori).

Din PC, asigura-te ca mufa "jack mama" de intrare audio inca functioneaza: testeaz-o cu niste boxe/casti care stii ca functioneaza.

Daca urmezi pasii astia si tot nu ti se aud castile, incearca castile la un alt PC/laptop. In cazul in care merg dar nu si pe PC-ul tau inseamna ca locuiesti intr-o casa bantuita (sper de spiritul Craciunului ;)) ); daca nu iti functioneaza inseamna ca sunt bune de returnat/schimbat. :)

Succes! :)

anca_yume a scris pe 24 Decembrie 2011, 23:24
Multumesc pt sfaturi Anonim, dar castile mele au microfonul pe fir si nu au niciun buton de pornit/oprit. Am incercat castile si la alt pc si functioneaza ... Chiar nu stiu ce sa fac...Astept si alte sfaturi :D..poate mai are cineva vreo idee :D ^^.

anca_yume a scris pe 24 Decembrie 2011, 23:25
castile*

Anonim a scris pe 25 Decembrie 2011, 14:32
Daca castile iti functioneaza intr-un player (mp3; mp4, etc.) si nu iti functioneaza in computer inseamna ca este posibil ca mufa jack a castilor sa nu corespunda cu cea de intrare a computer-ului.

Incearca sa dai muzica la maxim atat din computer (ar trebui sa ai o imagine cu un difuzor si, uneori, cu 2-3 "unde radio", langa ceas, in coltul din dreapta jos) si din player.
In timp ce ruleaza o melodie, conecteaza INCET (in slow motion) castile la intrarea audio din PC.
Mai departe ar trebui sa se intample trei lucruri:
1.) fie nu auzi nimic, deloc,
2.) fie auzi ceva pentru scurt timp, pana sa ajungi cu jack-ul la capat, dupa care nu mai auzi nimic sau
3.) auzi totul (ca prin minune) :P.

Ceea ce as face eu daca nu as auzi nimic: m-as asigura ca problema nu este de la computer si as incerca alte casti sau niste difuzoare prin conectare cu jack atat "stereo" cat si "mono" (separat).
Daca problema este de la placa audio ce este, probabil, integrata in placa de baza, solutiile ar fi cam doua:
- fie o duci (placa de baza) la un tehnician IT ca sa iti inlocuiasca mufa jack "mama" (asta presupunand ca nu ai vreun controller ars...)
- fie o schimbi.

Daca totusi functioneaza portul audio al placii de baza folosind alte casti/boxe, as incerca sa schimb mufa Jack "tata" a castilor care nu-mi functioneaza... poti face singura acest lucru, nu ai de conectat decat ~3 cabluri (pentru stereo) iar modul de conectare ti-l poate arata aproape orice vanzator de la magazinul de piese audio de unde probabil vei cumpara adaptorul jack "tata".
Jack-urile "tata" pot sa fie de mai multe feluri: mono, stereo, etc.. Incearca sa folosesti acelasi tip de Jack ca in cazul castilor/boxelor cu care ai putut sa folosesti portul audio din computer.

Daca te-ai "jucat de'a mama si de-a tata" impreuna cu prietenul/iubitul/amantul/sotul o sa intelegi de unde vin denumirile de jack "mama" si jack "tata". :P

Sper sa te descurci, pentru ca alt lucru in afara de ceea ce ti-am scris si eventual sa duci computerul impreuna cu castile la un service IT pentru diagnoza nu prea ai mai avea ce sa faci...

Succes! :)

anca_yume a scris pe 25 Decembrie 2011, 16:40
Multumesc pentru raspunsuri @ Anonim ^^ se pare ca din cate mi-ai spus aici este o problema din placa de baza >.

anca_yume a scris pe 25 Decembrie 2011, 16:41
Multumesc pentru raspunsuri @ Anonim ^^ se pare ca din cate mi-ai spus aici este o problema din placa de baza >.

Anonim a scris pe 25 Decembrie 2011, 18:53
Cu placere! :)

Imi pare rau ca nu ti-au fost de ajutor raspunsurile mele!

Totusi, daca nu ai incercat variantele cu alte casti si/sau alte boxe, ar fi cam repede sa tragi concluzia ca sunt probleme la placa de baza sau cu Jack-ul "mama" integrat.

Eu as prefera sa testez inainte sa trag "linie"! :)

Craciun fericit! :)

de4su a scris pe 27 Decembrie 2011, 23:56
Salut. da click pe realtek hd audio manager,in dreptul la ANALOG e o keye.. apasa pe ea si bifeaza disable front panel jack detection, apoi ok si dupa unde scrie 2HC speaker alege head phone.. mie mia mers Craciun Fericit.
Sursa: Un semi analfabet=))

Cerberus a scris pe 28 Decembrie 2011, 15:41
Upss...=))
Poate o merge asa :-? :) ?

anca_yume a scris pe 28 Decembrie 2011, 16:20
@ Anonim : Am incercat inainte si cu alte casti (boxele le am separat si merg :) ) la acelea nu mergea microfonul si se auzea in casti ..da stiu ciudat... Sfaturile tale mi-au fost de folos pentru ca am descoperit unde era problema :).
@de4su : Nu am realtek hd audio manager, am un program asemanator : Xear 3D. Are cam aceleasi optiuni din cate stiu eu...oricum am bifat acolo optiunea pentru headphones..le-am dat la maxim tot :). Este problema din placa de sunet/baza din nefericire... Oricum multumesc si sarbatori fericite in continuare!^^

am si eu o astfel de problema. daca introduc castile incet in jack se aude doar la inceput cand face contact sunet. Cand introduc complet nu se mai aude deloc. Problema e la jack, banuiesc. Pt. ca in alt jack functioneaza. Trebuie schimbat?

De4su a scris pe 11 Februarie 2012, 18:07
Incearca ce am scris mai sus... mie mio mers :)) daca nu sti sa faci add me de4su@yahoo.com
;)
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.