ce acte iti trebuie ca sa te casatoresti in italia? ce acte iti trebuie ca sa te casatoresti in italia?

Autor: Anonim Data: Luni, 23 Aprilie 2012 1 Raspunsuri
ce acte iti trebuie ca sa te casatoresti in italia? eu sunt ortodoxa si viitorul meu sot e italian si e catolic .. pt a ne casatori in biserica la catolici ce acte imi trebuie mie tinand cont ca eu am fost casatorita in romania dar am divortiat timp in urma... va multumesc din suflet si astept raspunsuri sincere o zi buna
Categorii:
 

Raspunsuri:


Matei a scris pe 23 Aprilie 2012, 21:16
Cred ca trebuie facuta diferenta intre casatorie (civila) si cununie (religioasa).

Pentru prima, ai nevoie de actele de stare civila, traduse si legalizate. Secretariatul primariei unde urmeaza sa aiba loc evenimentul, te poate informa in detaliu.

Pentru a doua trebuie sa iti renegi apartenenta ortodoxa, sa treci la catolicism, sa parcurgi si sa indeplinesti normele catolice (confirmarea, etc.) si sa obtii o eventuala dispensa religioasa pentru fostul divort. Preotul catolic ce urmeaza sa va acompanieze in ceremonia religioasa iti va da toate detaliile.
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.