cum sa nu se mai miste asa incet calculatorul? cum sa nu se mai miste asa incet calculatorul?

Autor: adelina Data: Marti, 26 August 2008 8 Raspunsuri
calculatorul meu se misca destul de incet de la un timp...deskide greu fisiere , foldere si pg web...nu stiu c se intampla.niste prieteni mi-au spus k poate fi vorba de niste erori asa k am facut rost de un program de depistat erorile si mi-a afisat k am 540 in klculator dar nu le-am sters pentru k m-am temut sa nu se sterga fisiere importante.ce ma sfatuiti sa fac se se miste si calculatorul mai repede?
Taguri: calculator erori

Categorii:
 

Raspunsuri:


marian a scris pe 26 August 2008, 19:51
Ma cauti pe mess ?
Te ajut sa rezolvi asta, si eu am avut aceleasi probleme...
Astept !!

Anonim a scris pe 27 August 2008, 09:35
In primul rand, daca e windows si are mai mult de 1 an de la instalare... recomand cu caldura REINSTALAREA (lucrez de 14 ani in domeniu, si stiu ce spun) ...daca nu, fa o monitorizare din TASKMANAGER... Adica CTRL+ALT+DEL si la procese urmareste care proces iti ocupa cel mai mult din timpul procesorului. Probabil ca acel program functioneaza defectuos, si daca odata pe vremuri cu acelasi program lucrurile mergeau ok, probabil un reinstall la acel program iti va rezolva problema

moro a scris pe 27 August 2008, 18:48
daca nu functioneaza toate de mai sus mai adauga 1 gb ram si un procesor de cel putin 2.6 GHz sa mearga perfect programele

em a scris pe 29 August 2008, 08:52
salut ,posibil sa ai fiserul prea incarcat cu baze de date , ori firma de cablu de care apartii e prea solicitata ce crezi ca nu ai nevoie sterge din fisier ,
Sursa: eu

michael4you a scris pe 02 Octombrie 2008, 15:53
Incearca un CCLEANER sau un RegistryMechanic si mai fa si tu curat.Da-i sa stearga ca stie el ce face si nu sterge nimic important.Le am eu si ajuta.

roman eduard a scris pe 16 Martie 2012, 16:30
auziti am intel celeron 2.8 ghz am 2 gb ram si placa video ati radeon hd 4650 si se misca greu,sacadat in jocuri,programe,internet etc.. trb sa schimb procesoru il am de 4 ani ?

(-:-) a scris pe 17 Martie 2012, 19:55
@Roman Eduard:

http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx

O sa iti zica acolo, in functie de alegerile tale, ce este ok la tine in PC si ce ar trebui schimbat.

Din punctul meu de vedere ti-ar prinde bine un kit dual-channel de 4GB (2x2) in cazul in care ai 2 slot-uri libere... sau macar un kit dual channel de 2GB (1X1).
Frecvente... pentru DDR2 sunt suficienti 800MHz iar pentru DDR3 eu as merge pe 1333MHz dar sunt ok si 1066...
Latenta... cat mai mica... CL8-CL9 (sau CL7 daca iti permiti) pentru DDR3, CL5-CL6 pentru DDR2 (daca iti permiti CL4 ar fi cele mai rapide cu toate ca nu cred ca vei observa diferenta fata de CL5 ci doar fata de CL6 -care ar fi in segmentul entry level-).

Hdd-ul... pentru jocuri si aplicatii care acceseaza frecvent hdd-ul se observa diferenta intre un hdd de 5400Rpm si unul de 7200Rpm... Asadar, daca ai 5400Rpm treci pe 7200Rpm!

Pentru erorile de registrii: CCleanup. Ai grija sa nu stergi indexarile; daca stergi ce-ai in folder-ul "Temp" s-ar putea sa ti se deregleze registrii in ceea ce priveste icoanele anumitor item-uri de pe desktop sau a anumitor programe, in general. Ar fi preferabil ca inainte sa umblii (cu "lumanarea") in folder-ul "Temp" sa inchizi PC-ul pentru cel putin 2-3 minute.
Pentru malware: Malwarebytes' Anti-Malware.
Virusi & stuff: Kaspersky I.S. 2012 sau (mai bine) BitDefender I.S 2012... le gasesti trial si sunt suficiente.
In start-up ai grija sa ai doar programele care-ti trebuie neaparat la orice boot-are (cum ar fi antivirusul sau sistemele de protectie, notificarile, etc. ci nu messenger-ul, player-ul de muzica sau alte briz-brizuri mai putin relevante)... altfel iti incarci RAM-ul aiurea, fara nici un rost.
Verifica sa nu ai alocata memorie de pe Hdd pentru a compensa lipsa memoriei RAM la setarile pentru "Performance Options"... si anume "0 kb" pentru "paging file" (altfel aplicatiile ti se incarca pe Hdd ---dupa ce ti s-a umplut RAM-ul--- iar viteza hdd-ului fata de memoriile DDR este MULT MAI MICA)!
Ai grija sa ai driver-ele cu update-ul facut la zi.

In mare ar trebui sa fie de ajuns...

Bafta! ;)

P.S. Mai bine nu te mai lua dupa prieteni... apuca-te si informeaza-te singur.
Google is your friend (...most of the time :-")!

roman eduard a scris pe 19 Martie 2012, 10:46
auzi am doar un slot ocupat de 2 gb ram si am un hard de 80gb ce trb sa fac ?
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.