hepatita c se ia prin sex ? hepatita c se ia prin sex ?

Autor: carmen Data: Joi, 28 August 2008 3 Raspunsuri
am un prieten cu hepatita c. as vrea sa stiu ce riscuri imi asum daca facem sex. stie cineva daca se ia .
Categorii:
 

Raspunsuri:


Nadia a scris pe 28 August 2008, 12:42
Da, Carmen, hepatita C este transmisibila sexual! Nu este foarte comun intalnit, dar nu este nici exclusa. Unele persoane au facut si fac in continuare sex neprotejat, fara a contacta boala. Dar, se ia cu siguranta in situatii ce implica schimb de fluide ca:
- la ciclu sau la timp foarte scurt dupa ce se opreste, rani deschise pe col, sangerari din diferite motive (ruperea frenului de ex.), cand apar hemoroizi sau fisuri anale sangerande, sau daca partenerii au rani in gura provenite de la o gingie sangeranda sau o afta bucala, buze muscate cu sangerare si se petrece un schimb mai intens si de durata de fluide bucale
Deci exista un risc, nu trebuie ignorat dar nici nu trebuie facut din tantar armasar. Eu zis sa iti faci si tu testul, fa vaccin daca se poate si protejeaza-te! Sanatate!

Elenna a scris pe 29 August 2008, 13:54
exista vacin si dak ti-l pui este ok. Milta sanatate!!!!!!!!

Vlad a scris pe 03 Septembrie 2008, 19:37
Da, se transmite prin sex. Elenna, pentru hepatita C nu exista vaccin. Vaccin este numai pt A si B. Sanatate!
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.