Tuia Tuia

Autor: Anna-Bella Data: Luni, 11 August 2008 13 Raspunsuri
Din ce cauza planta de tuia a capatat o nuanta de maro? A fost udata regulat, tinuta in casa, la lumina. I-am schimbat de curand ghiveciul cu unul mai mare in care am daugat si niste pamant de flori obisnuit. Totusi planta a capatat o nuanta de maro.
Categorii:
 

Raspunsuri:


Anonim a scris pe 11 August 2008, 22:40
BRADULUI LA MUNTE-I PLACE NU LA LOC DE SES deci nu in CASA

COMENZI@FLORIPRINCURIER.RO a scris pe 18 August 2008, 14:03
POATE VASUL MAI MARE NU A PERMIS ACOMODAREA PLANTEI.
MAI DA-I PUTIN TIMP.
Sursa: www.floriprincurier.ro

florica ghiga a scris pe 19 August 2008, 18:18
Daca planta pe care o aveti este Thuya atunci ea trebuie mutata afara ,nu este planta de interior ,ea se dezvolta f.bine afara unde rezista si iarna la temperaturile noastre.

Anonim a scris pe 20 August 2008, 10:39
Intre timp s-a uscat de tot. Mai poate fi salvata?
Nu am tinut-o afara pt ca mi s-a spus sa nu stea direct in soare. Este o specie de Tuya pitica, nu din aceea de vedem prin toate gradinile.

Anonim a scris pe 20 August 2008, 13:17
afara,incearca afara sau schimba pamantul inca o data.
Sursa: www.floriprincurier.ro

Anonim a scris pe 20 August 2008, 13:17
afara,incearca afara sau schimba pamantul inca o data.
Sursa: www.floriprincurier.ro

kunei@mail.com a scris pe 21 August 2008, 09:13
Thuja este o planta de gradina, deci trebuie tinut afara si nu in casa. In afara de lumina are nevoie si de soare, este un conifer care trebuie plantat la soare sau semiumbra (cateva ore de soare pe zi). Poate fi plantat si in ghiveci dar pe o terasa unde pot fi asigurate conditii minime. In ceea ce priveste udarea trebuie sa aveti grija su nu stagneze apa in farfuria de sub ghiveci pentru ca duce la uscarea plantei. Seara e bine sa pukverizati apa pe coroana. Cam dupa o luna de la plantare e bine sa administrati ingrasamant special pentru conifere (ex. Vitaflora) conform instructiunilor, deoarece in scurt timp pamintul din ghiveci saraceste in substante nutritive. Sa curatati planta de frunzele uscate.
Sursa: Garden Center Baia Mare

kunei@mail.com a scris pe 21 August 2008, 09:20
Apropo, de unde ati procurat planta de vi s-a recomandat sa n-o tineti la soare?
Daca este de origine olandeza va avea serioase probleme de adaptare, cei mai multi thuja s-au uscat cu brio.
Sursa: garden center baia mare

Anonim a scris pe 21 August 2008, 09:55
Am cumparat-o de la mall.

ildiko a scris pe 21 August 2008, 10:11
Daca ati luat de la mall inseamna ca va avea probleme de adaptare. Incercati la inceput sa scoateti planta pe o terasa la umbra pana se obisnuieste cu aerul de afara, cam dupa 2 saptamani plasat-o intr-un loc unde are soare dimineata sau seara. Verificati daca ghiveciul in care ati plantat sa aiba gauri de scurgere a apei.
Sursa: garden center baia mare

Pescaru Ion a scris pe 21 Septembrie 2008, 16:27
Biata dumneavoastra tuia este in metastaza ! si va muri... Incercati o alta plantata in pamant oriunde numai in casa NU .Tuia este un arbust din familia rasinoaselor, suporta orice intemperii sol sarac, nisipos dar in niciun caz blandetea casei si a pamantului gras si generos.NEO CLASIC DESIGN 0724949657 neoclasicdesign@yahoo.com

Mary a scris pe 06 Decembrie 2011, 08:48
este normal, la anumite specii este "tinuta" de iarna. Primavara inverzeste iar

MAYA a scris pe 27 Decembrie 2014, 13:32
TUIA CAPATA NUANTA MARO PENTRU CA I S-A SCHIMBAT LOCUL-NU E NICI O PROBLEMA -PANA SE OBISNUIESTE-!!!!
GRESIT CINE SPUNE CA TUIA NU CRESTE IN CASA-EU AM TUIA IN GHIVECI SI SUNT VERZI SI FRUMOSI-CRESC FOARTE REPEDE DAR SE POT TUNDE -SI VREAU SA ZIC E O PLANTA SI DE INTERIOR FOARTE FRUMOASA!!!
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.