Cum se gatesc creveti? 







Cum se gatesc creveti?

Autor: Anonim Data: Miercuri, 30 Iulie 2008 3 Raspunsuri
Taguri: mancare creveti

Categorii:
 

Raspunsuri:


Anonim a scris pe 05 August 2008, 17:05
fierti p cateva minute sau caliti in unt si apoi serviti cu orez... eu una asa fac...

alcatraz91967@yahoo.com a scris pe 07 August 2008, 20:13
Ingrediente
1/2 kg creveti congelati, sos Remoulade, doua buchete de salata verde, 1 lamiie

Preparare
Se decongeleaza crevetii, se fierb cu putina sare, se scurg, apoi se lasa sa se raceasca. Salata se spala, se desface foi, se toaca, apoi se pun crevetii si peste toate acestea se toarna sosul Remoulade. Se garniseste cu felii de lamaie.

Servire
Se serveste rece
Sursa: annasert

annasert a scris pe 07 August 2008, 20:16
Spaghete cu creveti

Ingrediente reteta
500 g creveti (mici) decorticati, congelati, 500 g spaghete, 2 linguri bulion, 2 cepe, 6 catei de usturoi, 100 g masline (amestec -verzi si negre- sarate), ulei de masline, margarina, condimente: busuioc, foi de dafin, maghiran, "plante aromatice pentru salata, sare, piper, un paharel de vin alb/roze
Mod de preparare (timp estimat: 40 min, complexitate: medie)
Se pun la fiert pastele cu putina sare, 3-4 foi de dafin, 1 lingura de ulei. Se fierb cat este indicat pe cutie. Dupa ce au fost luate de pe foc se toarna intr-o strecuratore si se lasa cateva secunde sub jet de apa rece. Pentru a evita lipirea lor se toarna peste ele 2-3 linguri ulei si se amesteca. Crevetii se prepara astfel. O bucata de staniol se pliaza in 2, in interior se pun crevetii spalati in jet de apa. Peste acestia se adauga: 3-4 linguri ulei de masline, maghiran, busuioc, foi de dafin, piper boabe, vin alb (3-4 linguri). Se indoaie marginile foitei de staniol astfel incat continutul sa nu se scurga. Separat se pune la fiert o oala cu apa. Cand aceasta clocoteste se aseaza deasupra o strecuratoare (din metal) in care se pun crevetii si apoi se acopera cu un capac. Se lasa maxim 10 min. Prepararea sosului: intr-o tigaie sau cratita (de teflon) se pune la incins margarina cu ulei de masline. Se adauga cepele date prin razatoare sau tocate foarte fin. Cand au capatat o culoare aurie se sting cu vin. Se adauga apoi maslinele si se lasa la fiert. Separat se pune bulionul intr-un castronel cu delikat, usturoi granulat, mixtura de plante aromatice si se amesteca bine cu apa pentru omogenizare. Acest amestec se toarna peste viitorul sos. Crevetii se scot din staniol si se pun in tigaia in care se pregateste sosul. Se mai lasa 5-6 minute. Compozitia se toarna in functie de nr. portii, peste spaghete. Se orneaza cu frunze de busuioc sau de patrunjel cret
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebare











Responsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.