cum pot mari viteza internetului? cum pot mari viteza internetului?

Autor: florian Data: Duminica;, 26 Octombrie 2008 3 Raspunsuri
Cum pot marii viteza de lucru a internetului?
Categorii:
 

Raspunsuri:


un baiat a scris pe 26 Octombrie 2008, 12:39
marind banda.
ce este banda? este bucatica ce ti-a fost alocata din capacitatea unui cablu. daca banda ta este maximul ce pote duce firul, nu mai ai unde sa maresti viteza.
trebuie sa intelegi ce circula pe cablu casa intelegi cum e cu viteza.
- tu deschiti programuil cu care navighezi pe ineternet (internet explorer, fire fox...)
- scrii o adresa (www.google.com)
- navigatorul merge la adresa (si asta e un proces intreg dar sarim peste el) si ii zice serverului de acolo: da pagina incoace.
- serverul zice: uite, asta e pagina pe care o cauti. si da informatiile care alcatuiesc pagina.
- navigatorul tau ia informatiile si-ti afiseaza pagina pe ecran.

ce fel de informatii primeste navigatorul tau?
- text. asta e foarte simplu si mic. aici de fapt se transmit niste coduri de caractere iar navigatorul tau recompune textul aici, la tine.
- imagine, sunet, multimedia. asta nu se pot recompune de navigatorul tau. trebuie descarcate ca atare, in intregime. de aceea filmele merg mai gru pe net.

viteza se poate mari, maring teava prin care trec toate aceste informatii SAU regandind algoritmul prin care se codeaza informatia respectiva cand este trimita prin retea. codurile astea fac informatia mai mica. dar varinata asta de marire a vitezei nu tine de tine. sunt sute de firme la nivel mondial care se caznesc in fiecare zi cu asta.

cum se micsoreaza o informatie prin cod?
uite, poti sa zici asa:
un baiat cu inca un baiat cu inca un baiat cu inca un baiat cu inca un baiat cu inca un baiat au mers la scoala.
sau, poti sa zici asa:
6 baieti au mers la scoala.
super mare diferenta, mai ales cand vine vorba de milioane de informatii in milioane de servere.
de remarcat ca in prima varinata trebuie sa mentionezi fiecare baiat in parte pe cand in varinata 2 tot ce faci este sa schimbi cifra de la inceputul afirmatiei. simplificare in comunicare, micsoarere de spatiu, marire de viteza.

mai exista mici programele care au menirea de a meri viteza dar nu sunt mare lucru.

fiecare navigator are in spate un set de instructiuni proprii si unul comun. cele comune sunt as apentru ca specialistii s-au prins ca internetul este la indemana tuturor si trebuie sa fie unitar, drept pentur care au eleborat un set de regului pe care sa le adopte toti. 90% din aceste reguli sunt intr-adevar adoptate dar... mai sunt diferente. de exemplu, faptul ca pe ecran scrie cu litera ingrosata este facut la fel de toate navigatoarele. este o comanda simpla. dar sunt lucrui pe car enavigatoarele nu le trateaza la fel si apar ciudatenii pe ecran.

instrictiunile proprietare fiecarul navigator pot influenta si ele viteza. se pare ca internet explorer e cel mai lent dar, pe de o parte e folosit de majoritatea covarsitoare de navigatorilor deci, producatorii de situri ti seama de asta, iar pe de alta parte vitezele tind sa fie atat de mari incat nu mai faci diferenta (cum faceai pe vremuri).

compania ericsson (cea cu telefonia mobila care a unit diviza de telefoane cu sony, dar a apstrat divizia de centrale, antene... etc) a anuntat ca a facut un micro-cip care mareste viteza internetului fara fir de 50 de ori. e urias! e incredibil. in cazul acesta viteza sta in felul in care aparatura trateaza informatia ce trece prin ea. adica cel ce manuieste fizic informatia, o face mult mai bine.
si niste australieni au anuntat lucruri similare.

acum trebuie sa asteptam ca cineva sa dea bani pe astea si sa le instaleze si sa ne dea si noua accees. si nu vor face asta pana nu vor scoate banii pe actualele achipamente.
oricum, toate lumea stie ca viitorul este internet mobil care include orice fel de serviciu media si de comunicare.

scuze pentru un raspuns atat de lung. cred ca pentru tine raspunsul ar fi, vorbeste cu furnizorul de internet sa-ti "deschida robunetul mai mult".

Matei a scris pe 26 Octombrie 2008, 15:31
Ai mai sus un raspuns remarcabil !
Permise sa-mi fie cateva pareri :
1.Viteza internetului nu este aceiasi pentru incarcare si transmitere de date (transmiterea este mult mai lenta un « upload » decat in « download »).
2.Chiar daca linia de conexiune folosita este de mare viteza, viteza reala de transfer depinde de viteza serverilor si retelelor prin care datele trec (chiar daca ai viteza teoretica mare, ea se micsoreaza in functie de « conditiile » de trafic).
3.Pentru microsarea timpului de asteptare in incarcarea unei pagini de internet se pot folosi cateva « trucuri » ce constau in modificarea registry-ului din PC-ul tau in vederea incarcarii concomitente a mai multor « obiecte » web in acelasi timp.
4.O linie de mare viteza (optica), cuplata direct, este de preferat uneia WiFi, chiar de clasa « g ».

magda a scris pe 15 Decembrie 2008, 15:50
renunta la google si ia-ti de pe net firefox
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.