ce inseamna "depresie"?? ce inseamna "depresie"??

Autor: Anonim Data: Joi, 13 Noiembrie 2008 3 Raspunsuri

Categorii:
 

Raspunsuri:


Matei a scris pe 14 Noiembrie 2008, 08:37
Mai multe afectiuni de aceasta natura influenteaza psihicul uman, gradual :
1. MELANCOLIA – prima si cea mai usoara afectiune poate fi aproape trecuta cu vederea daca nu are cauze genetice (precum MELANCOLIA MAGHIARA sau asa-zisa CHEMARE A STEPEI). In aceste doua cazuri este vorba de « predispozitie », fiind PERMANENTA.
2. TRISTETEA – datorata unui impact negativ psihic. Poate ajunge importanta dar este doar momentana, estompandu-se si disipandu-se cu timpul (se trateaza prin acompaniament psihologic).
3. DEPRESIA – o forma severa de cadere psihica, datorandu-se atat unor factori psihici (stressul, intre altele), cat si unora fiziologici (se trateaza cu un psiholog dar si pe cale medicamentoasa). Intre altele, poti fi afectat in « dragoste » dar o poti avea si in lipsa unei anumite lungimi de unda a luminii (« depresia de iarna », tratata cu « luminoterapie »).
4. DEPRESIUNEA – cea mai puternica afectiune, producand replieri in sine insusi (pana la sinucidere) si tratandu-se in clinici de specialitate, prin actiuni multiple convergente.
Mai exista si forme deviate sau combinate ale afectiunilor psihice din aceasta grupa, dar care, actual, sunt subiect de cercetare.

Matei a scris pe 14 Noiembrie 2008, 08:44
Erata : La pozitia 4 numele afectiunii este DEPRIMARE si nu "Depresiune" (care este sininim punctului 3 !).
Scuze !

Dariana a scris pe 14 Noiembrie 2008, 14:34
Depresia este o boala ,o afectiune medicala ca oricare alta care are o baza biologica si chimica si poate fi gasita in stadii diferite,deosebirea este ca multi din cei afectati de aceasta boala dar si apropiatii lor sunt refractari la ideea de a cauta ajutor medical deoarece considera ca este o dovada de slabiciune personala sau un defect de caracter.Mai este o categorie care considera ca pot iesi singuri din aceasta stare dar nici macar medicul nu se pronunta dupa prima examinare cat % este caracter si cat % boala.Boala exista si trebuie tratata cu seriozitate de medic ,de familie ,de anturaj.Sunt putini care raman alaturi unei persoane depresive pentru ca este greu de suportat.Mult curaj atat celui afectat cat si apropiatilor dar bucurativa ca exista remediu iar boala nu se numeste cancer.
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.