In ce perioada pot ramane gravida ? In ce perioada pot ramane gravida ?

Autor: Anonim Data: Duminica;, 30 Noiembrie 2008 8 Raspunsuri
am 19 ani si fac dragoste cu prietenul meu de aproape 1 an ... dar am o dilema . as vrea sa incercam si fara prezervativ , dar imi este teama , imi este teama ca poate scapa in mine si raman gravida . ma puteti ajuta sa-mi spuneti in care perioada din jurul ciclului pot ramane gravida si cand nu pot ramane chiar daca el isi da drumul in mine ? va multumesc ...
Categorii:
 

Raspunsuri:


Ana a scris pe 30 Noiembrie 2008, 06:44
Poti sa te informezi in amanunt din cartea MAMA SI COPILUL
incepe prin a tine evidenta scrisa a datei cand iti vine ciclul pentru a stabili daca e regulat ( apare la un numar de zile -aprox- cu variatii de 1 sau 2 zile).
Calendarul fertilitatii e bun doar pentru femeile care au un ciclu regulat. Se tine evidenta scrisa toata viataactiva sexual.
Nr de zile nu este acelasi la toate femeile. Unele au intervalul de 23 zile, altele de peste 30 zile, poate fi orice nr cuprins intre 20 si 40, dar care sa ramana acelasi (cu mici dereglari de 1 , 2 , 3 zile max o saptamana daca intervin perioade de stres, boala sau raceala in zona genitala.
La femeile cu ciclul neregulat nu se poate aplica calendarul fertilitatii.

ex : 27 zile
Acest interval se imparte la 3
27:3=9
Azi a venit prima picatura de sange, deci o notez .Luna urmatoare voi nota iar ziua cand a aparut prima picatura de sange si asa in fiecare luna. Nu se repeta data din calendar ci NR DE ZILE cand apare prima picatura de sange.
.Primele 9 zile contin si zilele cu ciclul menstrual. sunt semifertile.
.Zilele 10 - 18 FERTILE = SARCINA SIGURA
.Zilele 19 - 22 semifertile = posibila
Zilele 23 - 27 NU RAMAI INSARCINATA
CELE MAI SIGURE ZILE CAND NU RAMAI INSARCINATA SUNT ULTIMELE 4 ZILE DE CICLUL URMATOR.
Mai multe amanunte gasesti in cartea MAMA SI COPILUL.

ex : ciclul regulat de 24 zile
24:3= 8 zile sigure= ziua 20 pana la urmatorul ciclu

ex : ciclul regulat de 30 zile
30:3=10 zile sigure= ziua 23 pana la urmatorul ciclu

ex : ciclul regulat de 36 zile
36:3= 12 zile sigure= ziua 27 pana la urmatorul ciclu

Ana a scris pe 30 Noiembrie 2008, 06:57
corectii la mesajul de mai sus pentru a elimina confuziile
24:3=8zile
sigure = ziua 20 pana la ciclul urmator
30:3=10 zile
sigure = ziua 23 pana la ciclul urmator
36:3=12 zile
sigure = ziua 27 pana la ciclul urmator

CALENDARUL ESTE SIGUR CAND FEMEIA E SANATOASA.
- NU ARE EXAMENE SAU STRES PUTERNIC CARE POATE DEREGLA OVULATIA

Cristiana a scris pe 01 Decembrie 2008, 11:36
Eu zic sa iei vreo 2-3 luni anticonceptionale orale prescrise de medic, pentru ca nici un medic intreg la cap nu iti va recomanda metoda calendarului daca ii ceri sa te ajute sa te feresti de o sarcina nedorita. Pilulele contraceptive isi fac efectul cam din a 7-a - a 10-a zi de administrare si nu este pericol pe tot parcursul lunii de a ramane insarcinata. Dar sa nu fumezi, sa nu consumi alcool, ca nu este indicat. Si utilizate pe perioada scurta, pilulele contraceptive nu-ti fac nici un rau. Din contra, regleaza ciclul, daca nu e reglat deja.

anonim a scris pe 08 Decembrie 2008, 01:03
huh???? chiar nu inteleg ce vrei sa spui.. cum pot fi "cele mai sigure zile" cele 4 de dinaintea ciclului urmator?? nu are nici o logica.. dupa mintea mea.. tocmai alea mi se par cele mai riscante.. pentru ca.. biologic vorbind.. ovulul este in trompa uterina si este foarte expus unei posibile ejaculari si mai departe fecundatii. in schimb.. imediat dupa menstruatie.. este un risc mult mai mic ..cauza se intelege de la sine.. daca gresesc.. lamuriti-ma va rog.. pentru ca asa stiu de ceva timp.

CC a scris pe 25 Iulie 2009, 22:41
Uite un calendar util: http://www.ardei-iute.ro/calendar-pentru-femei.htm

Trebuie sa introduci datele...

antonia a scris pe 15 Februarie 2010, 21:29
stai linistita ca nu ramai eu cu pr meu am fost la doctor sa vedem daca putem face copii se pare ca suntem sanatosi si de atunci am facut sex de 57 de ori neprotejat si nu am ramas pt ca nu o baga tota doar pe jumate
Sursa: antonia

D.M a scris pe 16 Mai 2010, 20:22
Tu daca ai ajuns la 19 ani,faci sex de 1 an dar habar nu ai nici cele mai elementare lucruri despre ceea ce faci: OPRESTE-TE!Tu esti una din persoanele care nu merita sa faca sex.
Iar tu duduie cu 57 de ori,cat de exacta esti,cazul tau este particular nu te mai da exemplu pentru ca unii o sa ti-l urmeze si dupa 9 luni o sa bata barza cu ciocul in geam.

kawa a scris pe 17 Mai 2010, 11:47
foarte misto DM!!!

da` inainte de a spune/critica cava, ti-asi recomanda sa vezi cand a fost pusa intrebarea!

ps- poate asa iti vei da seama k ai vb k sa discuti!
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.