Cat ma costa un kilowatt? Cat ma costa un kilowatt?

Autor: Onedin Data: Miercuri, 16 Septembrie 2009 3 Raspunsuri
In 2007, cred, mi-a luat foc contorul monofazic pe care il aveam in casa. L-au schimbat cu unul trifazic...nu stiu de ce sau cine a cerut, dar in fine...Cert este ca, dupa 2 ani de zile, respectiv aprilie-mai 2009, ma trezesc cu o restanta de 16.000 RON. Nu numai ca mi s-a fi facut rau cand am aflat, dar si scarba de modul in care se incearca musamalizarea unei greseli grave din cadrul instituiei si subjugarea consumatorului de rand. INTREBAREA MEA ESTE: Exista o diferenta de pret intre un kilowatt pe monofazic si unul pe trifazic? Nu ma pricep...asta este..Si mai tineti cont si de faptul ca acasa nu am nici motoare, nici aer conditionat, nici centrala pe curent..decat 3 tv si 3 calculatoare si cel mult 10 becuri normale. Multumesc anticipat! O seara buna
Categorii:
 

Raspunsuri:


Matei a scris pe 17 Septembrie 2009, 03:22
Atata timp cat nu ai in folosinta utilaje bransate in trifazic, consumul casnic utilizeaza doar doua dintre fazele curentului ! Deci, chiar cu un contor trifazic, consumul este bifazic, deci cu mult redus.

Cat costa kilowatul ora ar trebui sa fie notat pe factura ce indica si cantitatea de curent consumata. Vezi diferenta intre factura actuala si una din trecut, cu celalalt contor.

In caz de diferente mari, avand acelasi regim de consumatori, fa o sesizare : ori este un contor necalibrat, ori este posibil ca sa fii incarcat si cu consumul altcuiva !

Anonim a scris pe 30 Septembrie 2009, 15:18
kilowatul costa la fel......indiferent daca e trifazic sau monofazic...
diferenta dintre cele 2 tipuri de bransamente este alta....la bransamentul monofazic se calculeaza consumul casei si atat....la bransamentul trifazic se calculeaza si curentul reactiv (adica ce dai tu in retea in timp ce folosesti utilaje trifazate) si de aceea consumul se calculeaza ca dieferenta dintre cele 2 (teoretic iesi mai ieftin)

PS primul raspuns e un pic aberant....alimentare electrocasnicelor nu se face cu 2 faze....ci cu una singura (al 2-lea fir e nul...nu faza), daca ar fi 2 faze ....ai avea 380v la priza :D
Sursa: eu

Constantin a scris pe 23 Ianuarie 2015, 16:15
Pretul pe kilowatt difera in functie de furnizor. Exemplu: Eon Moldova are pretul de 0.22813 sau Enel Muntenia Sud de 0,23849 lei. La aceste preturi se adauga alte suprataxe si impozite rezultand o factura pe care nu stie nimeni sa o citeasca!

Dar stiati ca schimband furnizorul de energie electrica putem beneficia de un pret mult mai mic, fix care nu va mai creste, ci din contra va putea scadea? Da! Este posibil prin http://www.reformaenergiei.ro/inregistrare/?ref=18854 Mai multe detalii gasiti aici: http://paginadefolos.blogspot.ro/2015/01/reforma-energiei-energaz-schimband.html

Mai mult, puteti castigain fiecare luna un procent prin promovarea ofertei.
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.