Cum se intretine smeura? Cum se intretine smeura?

Autor: Nichi Data: Duminica;, 17 August 2008 3 Raspunsuri
A devenit foarte deasa, recolta relativ mica.Ce trebuie sa fac pt ca anul viitor sa culeg ...smeura
Categorii:
 

Raspunsuri:


Anonim a scris pe 18 August 2008, 09:06
Sunt din Bucuresti si as dori si eu zmeur ca sa-l plantez in fata blocului.Se poate sa-mi oferiti si mie?nu stiu de unde as putea face rost.Va multumesc.

erikatimea@yahoo.com a scris pe 18 August 2008, 15:08
Si eu am citit de pe net despre intretinerea zmeurei. Deci toamna tarziu dupa ce numai are recolta deloc, si pe unele parti se usuca, acele ramuri uscate trebuiesc rupte/taiate de tot. Primavara inainte de a da frunze, trebuie curatata de uscaciuni, si taiata fiindca gerul iernii a cam uscat varfurile plantei. In sfarsit, taiati planta pana ajunge la cam 50 cm de nivelul solului. Acest lucru poate parea putin drastic, dar daca retezarea nu se face corect, planta va fi serios slabita. Eu deja mi-am format ochi cam, pina la ce nivel trebuie sa tai din varful fiecarei plante, ca sa dea roade din belsug.
Mai multe depsre zmeura pe site-ul www.gradinamea.ro.
Salutari!

Anonim a scris pe 21 August 2008, 15:23
se tunde.
am auzit ca exista un soi fara tepi, cu arbustul in aceeasi forma.
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.