domiciliu in strainatate domiciliu in strainatate

Autor: calin Data: Duminica;, 30 Mai 2010 5 Raspunsuri
Daca iti faci domiciliul in strainatate,iti ramine si buletinul de aici?
Categorii:
 

Raspunsuri:


Matei a scris pe 30 Mai 2010, 12:24
Buletinul (de identitate) sau cartea (de identitate) este un document ce serveste la identificarea ta, pe baza unor date (cod numeric personal, domiciliu, etc.).

Rezidenta (domiciliul permanent) poate fi la o singura adresa fixa.

Cred ca daca ai domiciliul permanent in strainatate (rezidenta), nu il poti avea (in acelasi timp) si in Romania, deci Buletinul (sau cartea de identitate) nu mai pot fi de actualitate !

TheMistocaru a scris pe 31 Mai 2010, 09:26
Tu esti cetatean roman, buletinul si pasaportul sunt intotdeauna valabile ,chiar daca ai rezidenta intr-o tara straina.Nu are nici o legatura una cu alta(asta in cazul in care NU ai renuntat la cetatenia romana).

elisa a scris pe 01 Iunie 2010, 10:34
Nu,in tara vei avea doar resedinta. Vezi normele metodologice H.G. 1375/2006.Daca te casatoresti sau nasti in strainatate, certificatele trebuie transcrise in tara.

lucia a scris pe 01 Iunie 2010, 16:44
eu am si buletin romanesc cu domiciliul in bucuresti si pasaport romanesc cu dominciliul in buc si pasaport strain cu domiciliul in strainatate si buletin strain cu domiciliul in strainatate.sunt plecata de 16 ani si in fiecare an vin in tara, la 5 ani imi fac alt pasaport..iar buletinul l-am schimbat acum 6 ani.
teoretic...in tara unde locuiesti acolo trebuie sa ai buletin..dar cum in romania nimeni nu verifica... poti pastra si buletinul romanesc. la fel si pasaportul.si vii in tara odata la 10 ani...si pui adresa parintilor, unde ei locuiesc..si gata!

Mates Ion a scris pe 06 Ianuarie 2011, 18:35
In momentul in care ai domiciul stabil si permanent in strainate Buletinul de Identitate iti va fi oprit, singurul act de identitate ramananad pasaportul roman cu domiciliul in strainatate
Sursa: Ministerul Afacerilor Externe
Raspunde la acesta intrebare Trimite-mi pe mail raspunsurile la aceasta intrebareResponsabilitatea privind informatiile si opiniile exprimate pe site-ul Raspunsuri.rol.ro apartine in exclusivitate utilizatorilor. Rol.ro nu poate fi facuta in niciun fel responsabila pentru continutul acestor mesaje. Continutul acestor mesaje nu reprezinta pozitia ROL.ro in legatura cu informatiile publicate.